Poslovi prevođenja, online i honorarno

Usluge online prevoditelja su vrlo tražene u svijetu, mnoga multinacionala poduzeća trebaju usluge prevoditelja kako bi svoje proizvode ili usluge mogli plasirati na različita svjetska tržišta. Trebaju prijevode raznih službenih dokumenata, opise proizvoda, upute za upotrebu i slično.

U današnje vrijeme nije problem pronaći posao online prevoditelja ako znate što i gdje tražiti. Tržište rada je globalno a to znači da online prevoditelji mogu prevoditi, osim sa hrvatskog i na hrvatski, i sa i na ostale svjetske jezike koje poznaju (npr. sa engleskog na njemački i sl.).  Možete pripremiti životopis, svoje reference, naoružati se samopouzdanjem i slati internacionalnim poduzećima otvorene ponude za poslove prevođenja ili jednostavno možete koristiti stranice specijalizirane za takve i slične poslove. Na takvim se stranicama poslovi odrađuju kao zasebni projekti. Poslodavac objavi posao kojeg treba odraditi i okvirni budžet koji je spreman izdvojiti. Potom se prijavljuju online prevoditelji zainteresirani za rad na navedenom projektu i objavljuju svoje uvjete, za koju cijenu i u kojem vremenskom roku bi odradili posao. Poslodavac odabire, po njemu, najprikladnijeg online prevoditelja koji odrađuje online posao. Niže navodimo linkove na stranice koje nude poslove Online prevoditelja. Osim prevoditeljskih poslova na tim se stranicama mogu pronaći i ostali poslovi koji se odrađuju Online (unos podataka, pisanje članaka, dizajniranje, programiranje, marketing . . .).
1.Freelancer, ima više od 1.500,000 registriranih korinika, jedna od najpoznatijih stranica za Online poslove
2. Elance, gdje preko 100,000 poslodavaca nudi posao
3. oDesk, ima više od 90,000 korisnika – poslodavaca koji traže stručne zaposlenike iz različitih područja
4. project4hire, nešto skromnije izdanje – manje poslova ali i manje konkurencije – isplati se isprobati i odabrati opciju primanja obavijesti na mail kada se pojavi novi posao u željenoj kategoriji.

Nema komentara: